In 1983 besloten vier studenten van de Pabo te Sittard een vernieuwingsschool op te richten. Na bestudering van de literatuur kozen zij voor een Jenaplanschool. Ze nodigden belangstellende ouders via een advertentie in de krant uit voor een informatieavond. Daar werd meteen een voorlopig bestuur gevormd. René Houben, de stichter van de Jenaplanschool, werd voorzitter. De gemeente stelde als huisvesting de voormalige Protestants Christelijke kleuterschool aan De Kleine Steeg ter beschikking.

In het schooljaar 1986-1987 ging onze Jenaplanschool met een directeur en een team van leerkrachten daadwerkelijk van start. Een hechte club mensen, die samen het vliegerkoord in hun handen hielden zodat “De Vlieger” hoog boven aan de hemel kon staan. Mensen met idealen en verwachtingen, die het beste van zichzelf hebben gegeven aan deze school.

Na een grondige verbouwing waarbij 4 lokalen bijgebouwd werden, werd het vernieuwde schoolgebouw in mei 1991 officieel geopend. Het bestuur en de directie besloten een wedstrijd uit te schrijven voor de naam van de school. Iedereen mocht meedoen. Uiteindelijk werd de naam ‘De Vlieger’ gekozen. De naam is afgeleid van het zogenaamde vliegermodel, volgens welke de landelijke Jenaplanwerkgroep was georganiseerd.

Momenteel zijn er 5 stamgroepen binnen onze school:

m   Groep 1/2 van Linda Salemink

m   Groep 3/4 van Richelle Wetzels

m   Groep 4/5 Daisy Vreuls & Jaleesa Leurs

m   Groep 6/7 van Anouk Diris & Jaleesa Leurs

m   Groep 7/8 van Sander Nijhof 

Verder werken er op onze school:

• Laila Wakrim is onze Intern Begeleider (IB). Zij is verantwoordelijk voor de leerlingenzorg en heeft coördinerende en begeleidende taken.
• Jules Hoofwijk is de conciërge van onze school. Tevens verzorgt hij ICT en administratieve werkzaamheden. 
• Marjorie Antonisse en Sandy de Veth werken als vrijwilligster op school.
• Fionnuala van Rijt werkt als onderwijsondersteuner op school.
• Erik Huijts is de directeur van onze school. Bij hem kunt u terecht voor intakegesprekken en andere vragen. Hij is integraal schoolleider en draagt de eindverantwoordelijkheid.

Op onze school wordt gewerkt met een managementteam (MT). Het managementteam bestaat uit directie en de intern begeleider (bij onderwijskundige zaken). Zij zijn op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het hedendaags onderwijs, dragen vernieuwingen aan en voeren het onderwijskundig beleid uit. De directie is verantwoordelijk voor de personele aangelegenheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jenaplanschool De Vlieger
Adres: Kleine Steeg 8
Plaats: 6131 KJ Sittard
Telefoon: 046 - 45 26 667
Fax: 046 - 45 29 567
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.